Hybride docent

Home / Algemeen / Hybride docent
Hybride docent

mmzh_regioprofielenHet scholingsveld verwacht binnen 5 jaar een groot tekort aan techniekdocenten.

De technische O&O fondsen, OTIB en A+O Metalektro en de gemeente Rotterdam zijn voornemens om in samenwerking met de Hogeschool Rotterdam en alle MBO-instellingen Zuid-Holland in oktober 2018 te starten met een scholingstraject dat opleidt voor het Pedagogisch Didactisch Diploma (PDD).

Het betreft hier een unieke kans: vakmensen worden opgeleid tot instructeur en worden in de gelegenheid gesteld om gastlessen en onderdelen uit scholingsprogramma’s te verzorgen. Omdat deze mensen nauw met het onderwijs verbonden zijn, biedt dit grote voordelen voor bedrijven waar deze vakmensen werkzaam zijn. Immers: er is een directe band tussen bedrijf & school (wat bijvoorbeeld de instroom van vakmensen binnen het bedrijf kan bevorderen!).

Uw kennis en kunde overdragen?

Voor ervaren vakmensen kan dit de kers op de taart zijn: wat is mooier dan om kennis delen en nieuwe vaklieden helpen op te leiden! De gezamenlijk fondsen A+O Metalektro, OTIB en de gemeente Rotterdam bieden het scholingstraject kosteloos aan. Er is plaats voor maximaal 20 deelnemers. Wees er snel bij want de aanmeldingen stromen binnen.

Leave a Reply

Your email address will not be published.