Bedrijven en onderwijs zorgen samen voor goed technisch personeel van morgen

Foto: Michel Mees Metaal- en installatiebedrijven en het MBO-onderwijs slaan de handen ineen voor goed technisch personeel in Zuid-Holland. Op donderdag 9 juli legden zij de samenwerking vast en tekenden een overeenkomst.

Slotbijeenkomst Masterplan MEI Zuid-Holland

Op 6 juni vond de slotbijeenkomst plaats van het Masterplan MEI Zuid-Holland, het Masterplan was te gast bij het in het Techniek Innovatie Huis van het ROC Mondriaan in Den Haag.

Werkconferentie: ‘Wat hebben we nodig om onderwijs en arbeidsmarkt beter op elkaar te laten aansluiten?’

Op 18 oktober vond de Werkconferentie 2018 plaats. Gastheer van de dag: mboRijnland. Circa 100 belanghebbenden vanuit onderwijs, bedrijfsleven en overheid gingen het gesprek aan ‘Wat hebben we nodig om onderwijs en arbeidsmarkt beter op elkaar te laten aansluiten?’

Wat hebben we nodig om onderwijs en arbeidsmarkt beter op elkaar te laten aansluiten?

Op donderdag 18 oktober 2018 bent u van harte welkom op de werkconferentie “Wat hebben we nodig om onderwijs en arbeidsmarkt beter op elkaar te laten aansluiten?” in Leiden. 

Nieuwe projectleiders van de scholen

Foto: Fred van Veldhuizen Ieder deelnemend ROC heeft een projectleider die contactpersoon is tussen de onderwijsteams en het project Masterplan MEI Zuid-Holland.

Hybride docent

Het scholingsveld verwacht binnen 5 jaar een groot tekort aan techniekdocenten. De technische O&O fondsen, OTIB en A+O Metalektro en de gemeente Rotterdam zijn voornemens om in samenwerking met de Hogeschool Rotterdam en alle MBO-instellingen Zuid-Holland in oktober 2018 te starten met een scholingstraject dat opleidt voor het Pedagogisch Didactisch Diploma (PDD).

Docenten Da Vinci College bezoeken het werkveld

Foto: ROC Mondriaan In de week van 5 maart gingen 150 docenten van de sector Techniek & Media het land in om vier dagen lang innovaties op te snuiven; een kijkje in de keuken te nemen bij bedrijven of andere ROC’s; te netwerken én om ideeën en kennis op te doen voor zichzelf en hun team.

Begeleidings- en beoordelingsinstrumenten up-to-date

In de afgelopen maanden zijn alle begeleidings- en beoordelingsinstrumenten kritisch bekeken door zowel het onderwijsveld als het bedrijfsleven.

Verlenging project

Het Masterplan MEI Zuid-Holland heeft bij het Ministerie van Onderwijs een verzoek voor verlenging van de projectperiode van het Masterplan MEI Zuid-Holland ingediend. Daaropvolgend hebben wij akkoord gekregen op ons verzoek en dus wordt de projectperiode verlengd tot en met 31 augustus 2019.

De leerling van nu; de werknemer van de toekomst

We kijken terug op een geslaagde werkconferentie op vrijdag 8 december 2017. Hierbij delen wij graag alvast een korte update met u, inclusief een fotoverslag.

Deze website wordt gedurende de zomervakantie vernieuwd. Voor nu vindt u nog informatie over Masterplan MEI Zuid-Holland, de voorloper van Masterplan Techniek Zuid-Holland

X
X